Stagair(e) gezocht onderzoeksstage

STUDENT GEZOCHT

Wil jij onderzoek doen bij een kleinschalige stichting die zich bezig houdt met het verzamelen en bewaren van historisch erfgoed van de Nederlandse spirituele beweging en de parapsychologie? Of ben je nog op zoek naar een interessant en uniek onderzoeksonderwerp voor je BA/MA scriptie?

Stichting Het Johan Borgman Fonds heeft gedurende het laatste decennium unieke archivalia, boekcollecties, artefacten en spirituele kunst bij elkaar verzameld, die nergens anders in Nederland te vinden zijn. Deze collecties hebben wij voor een groot deel overgedragen aan Nederlandse publieke archieven, universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek en zijn voor iedereen vrij in te zien.

Hoewel wij bij het HJBF door de jaren heen steeds meer kennis hebben verworven over onze collecties, beschikken wij over veel materiaal dat nog nooit eerder is onderzocht. Vanwege de verscheidenheid aan materialen die wij beheren is het mogelijk onderzoek te verrichten vanuit verschillende invalshoeken, zoals een religiewetenschappenlijke invalshoek, maar ook voor studenten (kunst)geschiedenis of sociale wetenschappen bestaan onderzoeksmogelijkeheden. Idealiter zou dit onderzoek uitmonden in een publicatie en/of tentoonstelling.

Pas jij als stagiair(e) bij Het Johan Borgman Fonds?

  • Je studeert in de richting van Religiewetenschappen, (Kunst)Geschiedenis, Sociale wetenschappen of in een soortgelijke richting.
  • Je hebt affiniteit met het uitvoeren van archiefonderzoek en interesse in spirituele/religieuze stromingen en/of mediamieke kunst(Outsider Art).
  • Je beschikt over goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden.

Wat biedt het Johan Borgman Fonds?

  • Een stageplek met ruime onderzoeksmogelijkheden.
  • Een stage aangepast aan jouw kwaliteiten, zodat je het beste kan halen uit je onderzoeksstage.
  • Flexibele werktijden die het beste aansluiten bij jouw studie.
  • Goede persoonlijke begeleiding en ondersteuning tijdens onderzoek.
  • Kleinschalige, persoonlijke en gezellig werkomgeving.

De aanvang en de duur van de stage wordt bepaald in onderling overleg.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over de stageplek kun je contact opnemen met Lotje Vermeulen door een mail te sturen naar: Info@hjbf.nl

Solliciteren kan door je C.V. en motivatiebrief te sturen t.n.v. Drs. Wim Kramer en o.v.v. ‘Stage HJBF’ naar: Info@hjbf.nl

De vacature sluit bij genoeg reacties.